Kurum Adı : Yapağılar İlkokulu
WEB Adresi : http://yapagilarilkokulu.meb.k12.tr
Adres : Uşak Sivaslı Karayolu 12.Km Yapağılar Köyü Yeni Mahalle Uşak /Merkez

VİZYON
-Öğrencilerimizin okula severek ve isteyerek gelmelerini sağlayan, -Öğrencilerimize yeniliklere açık bir eğitim veren, -Ekip çalışmasıyla akademik başarısını her yıl bir önceki yıla göre arttıran, -Kaynaklarını verimli kullanabilen,-Sosyal faaliyetleriyle aktif olan bir eğitim kurumu olmak istiyoruz

MİSYON
Her alanda değişimlerin hızlı olduğu ve ihtiyaç duyulduğu günümüz bilgi toplumuna geçiş şartlarında, kültürüyle barışık olarak geçmişini ve bugününü analiz ederek özümseyen, aldığı dersler temelinde gelecekle ilgili hedefler koyabilen, bulunduğu her ortamda etrafına faydalı olabilen, yenilikleri kültürüne adapte ederek takip eden, insan haklarına saygılı Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda hareket eden, milli eğitim sistemimizin temeline bağlı ,vatanımızı, milletimizi seven bireyler yetiştirmek.

BAŞARILAR
2010-2011 Eğitim Öğretim yılında Merkez Köy İlköğretim Okulları arası Birincisi, Aynı yıl il ikincisi, 2010-2011 Eğitim öğretim yılında 16 Mezun; 1 And.Öğretmen Lis.+ Anadolu Lis.+ 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında 23 Mezun; 2 And.Öğretmen Lis.+ Anadolu Lis.+

Öğretmen Sayısı : 6
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 64
Öğretim Şekli : TAM GÜN
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08.30-14.50
Derslik Sayısı : 5 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : KALORİFERLİ

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İL MERKEZİNE UZAKLIK 12 KM.
Ulaşım : KARAYOLU İLE ULAŞIM YAPILMAKTADIR. KÖY MİNİBÜSLERİ İLE SİVASLI, KARAHALLI, ÇİVRİL OTOBÜSLERİ İLE ULAŞIM SAĞLANABİLİR. KARAYOLUNA 100 Metre mesafede.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Uşak Sivaslı Karayolunun 12. Km. Yapağılar Köyü Yeni Mahalle Merkez/Uşak adresinde yeni yerleşim alanında yeni bir okul. Yanında yeni camii bulunan okul bahçesi oldukça büyük, bir bölümü ağaçlandırılmıştır.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: